Spansk medverkan på Stockholms internationella filmfestival

Lots of kids, a monkey and a castle   Life and nothing more   En fantastisk kvinna   Neruda  Most beautiful island nr 2  April's daughter

Datum, tider och platser: Se länkar nedan, samt www.stockholmfilmfestival.se

Som varje år samarbetar Spanska ambassaden med Stockholms Internationella Filmfestival för att spanska filmer ska visas där och för att skådespelarna och/eller producenterna ska kunna medverka på festivalen. I år medverkar Gustavo Salmerón, som presenterar sin film Lots of Kids, A Monkey And A Castle, 16/11 kl. 19.00 på biograf Victoria. Filmen, som tävlar i dokumentärsektionen, baseras på 15 års filminspelningar av Salmeróns excentriska familj och ger även en bild av de förändringar som det spanska samhället genomled under den ekonomiska krisen. Resultatet är en rolig film full av en ömhet lika speciell som självaste Julita, mamma till regissören.

Lots of Kids, A Monkey And A Castle av Gustavo Salmerón
Dag, tid och plats: Se programmet
Sektion: Documentary Competition
Mer information

Life And Nothing More av Antonio Méndez Esparza
Dag, tid och plats: Se programmet
Sektion: American Independents

Med denna film ger den spanske regissören Antonio Méndez Esparza ett viktigt bidrag till rasdebatten efter händelserna i Charlottesville, genom att skildra unga afroamerikaners liv.
Mer information

En Fantastisk Kvinna av Sebastián Lelio
Dag, tid och plats: Se programmet 
Sektion: Open Zone

En fantastisk kvinna vann hela tre priser i Berlin, bland annat Silverbjörnen för bästa manus. Originellt, välspelat och spännande.
En chilensk-spansk samproduktion
Mer information

Neruda av Pablo Larraín
Dag: 18/11 Tid: 15.00
Plats: Biograf Skandia, Drottninggatan 82, Stockholm
Sektion: Special Presentations

I Larraíns rosade film om den Nobelprisvinnande chilenske senatorn och poeten Pablo Neruda suddas gränserna mellan biografi och fiktion ut. Filmen är en samproduktion mellan fem länder, däribland Spanien.

Most Beautiful Island av Ana Asensio
Dag, tid och plats: Se programmet 

Hyllade Ana Asensio både regisserar och spelar huvudrollen i detta nervkittlande drama om en kvinna som hamnar i trubbel som nyinflyttad i New York. Filmen prisades av juryn vid årets SXSW-festival.
Engelskt tal
Mer information

April’s Daughter av Michel Franco
Dag, tid och plats: Se programmet 

April’s Daughter är ett starkt familjedrama från den flerfaldigt prisade regissören Michel Franco. Filmen, som tilldelades jurypriset i Cannes tidigare i år, är en mexikansk produktion med en fantastisk rolltolkning av den spanska skådespelerskan Emma Suarez.
Mer information

I samarbete med Spaniens Ambassad