José Luis Nietos konsert med sviten Iberia av Albeniz

José Luis Nieto

Dag/Día: 15/12 Tid/Hora: 20.00
Plats/Lugar: Stallet, Stallgatan 7, Stockholm

Pianisten José Luis Nieto uppför verket Iberia av Isaac Albéniz.

Iberia anses vara ett av de  svåraste, viktigaste och mest fulländade pianoverk som skrivits. Sviten är ett pionjärverk inom den spanska pianovärlden. Det är som en enorm mosaik fylld med mängder av olika komponenter och nyanser.

José Luis Nieto har examina från  Royal Superior Conservatory of Music i Madrid och det berömda Tjajkovskij-konservatoriet i Moskva. Han uppträder över hela världen och har bland annat gett konserter i Ryssland, USA och Chile.

Mer information

///

El pianista José Luis Nieto interpreta la obra Iberia por Isaac Albéniz.

Iberia es considerada una de las obras de piano más difíciles, trascendentales y completas que se han escrito. La suite es una obra pionera en la escuela pianística española. Es un enorme mosaico plagado de infinitos elementos y matices.

José Luis Nieto tiene diplomas del Royal Superior Conservatory of Music en Madrid y el renombrado Conservatorio Chaikovsky de Moscú. Da conciertos por todo el mundo, por ejemplo en Rusia, los EE.UU y Chile.

Más información