VETENSKAPSDAG MED BESÖK AV MIKROBIOLOGEN FRANCIS MUJICA

Mujica blog
Dag: 21/9 Tid: 15.00-19.00
Plats: Spanska Ambassaden i Stockholm, Djurgårdsvägen 21

ACES (Asociación de Científicos Españoles en Suecia, Sällskapet för spanska vetenskapsmän i Sverige) organiserar en vetenskapsdag  som bland annat inkluderar ett föredrag av mikrobiologen Francis Mujica. För några månader sedan erhöll han Albany Medical Centers årliga pris, ett av de mest prestigefyllda priserna inom medicinen och gentekniken, för upptäckten av systemet CRISPR-Cas9, en metod inom gentekniken som utnyttjar den naturliga processen hos bakteriernas immunförsvar. Förutom föreläsningen omfattar programmet även 10 korta föreläsningar på 5 minuter vardera, samt en omgång med Speednetworking.

I samarbete med Spaniens Ambassad i Sverige