Nomadiskt residens för konstnärer i Skandinavien och Baltikum

Nordiska konstförbundet

Dag: September och början av oktober  
Plats:
Estland, Sverige, Norge, DanmarkUnder september och början av oktober 2017 samordnar CRIS (Curatorial Residency in Stockholm) ett nomadiskt residens i Estland, Sverige, Norge och Danmark tillsammans med The Curatorial Program for Research (CPR). I detta projekt samarbetar CRIS med Carmen Ferreyra (CPR), Susanne Ewerlöf, Karin Laansoo (Estonian Contemporary Art Development Center) och den danska curatorn Iben Elström. Under sin vistelse kommer 8 utvalda curatorer att träffa konstnärer, institutioner och ta del av olika samtal. De kommer även att besöka tre biennaler: Momentum i Moss, GIBCA i Göteborg och den unga samtidskonstbiennalen Photomonth i Tallinn. En av curatorerna är spanjorskan Helena Santos Elorriaga.

I samarbete med (bland annat) Spaniens Ambassad i Sverige