Hyllning till Miguel Delibes

foto-delibes

17 januari, kl 17:30, Cervantesinstitutet, Bryggargatan 12a, Stockholm


Spaniens ambassad och Cervantesinstitutet i Stockholm uppmärksammar en av de viktigaste personerna i den spanska 1900-talslitteraturen: Miguel Delibes (1920-2010). Författare till oundgängliga historier och skapare av karaktärer som för alltid etsat sig fast i det spanska medvetandet.

Professor Elisa Delibes, dotter till författaren, berättar om dennes verk och liv, och Javier Ortega, direktör för Miguel Delibes-stiftelsen, kommer bland annat att beskriva den pågående digitaliseringsprocessen av författarens arkiv. Slutligen berättar Spaniens ambassadör i Sverige, Francisco Javier Jiménez-Ugarte, om Miguel Delibes tid i Sverige, beskriven i boken “Dos viajes en automóvil: Suecia y Países Bajos” (ung “Två bilresor: Sverige och Nederländerna”).

Efter evenemanget bjuder ambassad på ett spanskt glas vin.

Mer information