Föreläsning med Eduardo Garrigues

garrigues

9 december kl 12.00, Instituto Cervantes, Bryggargatan 12a, Stockholm


Spaniens ambassad i Sverige anordnar, i samarbete med Cervantesinstitutet, föreläsningen   “Bernardo de Gálvez, den felande länken mellan Spanien och de Förenta Staterna”. Ambassadör Francisco Javier Jiménez-Ugarte presenterar den framstående diplomaten Eduardo Garrigues, som kombinerar sitt arbete med en stor lidelse för historia och litteratur.

Författaren och ambassadören kommer till Stockholm med anledning av sin nya bok “El que tenga valor que me siga” (vilket betyder ungefär ”Må den som är modig följa mig”), som handlar om den spanske greven Bernardo de Gálvez, som på 1700-talet under Carlos III var guvernör av Louisiana och sedermera vicekung av Nya Spanien.

Efter evenemanget bjuder ambassaden på ett glas spanskt vin.

Mer information