Två flamenco förestälningar: Pulso med Sofia Castro + sångaren Rocío Márquez

Flamenco
10, okt. kl.  19.00, Dansens hus, Stockholm
Efter föreställningen Pulso med flamenco dansare Sofía Castro, bjuder Spanska Ambassaden  på en konsert med sångaren Rocío Márquez. Hon har rötterna i den traditionella flamencon men undersöker och utvecklar genren ständigt. Hon kommer för första gången till Stockholm för att delta i Sofía Castros flamenco föreställning.

Pul So är en flamencoföreställning som utgår från något så essentiellt som hjärtats bultande. Med passion, intensitet och brinnande lust stampar Sofia Castro sig igenom projicerade cirkulationssystem och pulserande färgsprak.

Sofia Castro

Dansare och koreograf

Sofia Castro intresserar sig främst för flamenco och möjligheten att fördjupa och utveckla dansstilen. Redan som barn upptäckte hon sin stora kärlek till dansen. Hon föll senare för flamencons uttryck, flyttade till dess ursprungs källa, sevilla, där hon var bosatt och yrkesam under 10 år.

Hennes tidigare verk har presenterats i såväl traditionella flamenco scener som på scener för nutida konstform. Hon har även medverkat på diverse produktioner som skådespelare och musiker. Sofia har sin bas i Sverige men arbetar även internationellt med flertalet samarbetsprojekt.

Rocio Marquez

Sångare

Rocío Márquez fick sitt genombrott som sångerska 2008 och har sedan dess turnerat världen runt. Hon har rötterna i den traditionella flamencon men undersöker och utvecklar genren ständigt. 2016 fick hon en hederserkännande för sin innovativa förmåga på Bienal de Flamenco i Sevilla. Hon gör gränsöverskridande projekt och har bland annat uppträtt på Teatro Real de Madrid, Shakespeare`s Globe Theatre och l’Orchestre national d’îlle-de-france.

I samarbete med Spanska Ambassaden

11 OKT. PULSO + EFTERSNACK : VART ÄR FLAMENCO PÅ VÄG?
Stanna kvar efter föreställningen PUL SO och ta del av eftersnacket Vart är flamencon på väg? Med Paloma Madrid, Sofia Castro, Rocío Márquez och Pia del Norte.
Läs mer om eftersnacket här.

13 OKT. INTRODUKTIONSWORKSHOP I FLAMENCO MED SOFIA CASTRO
13 okt kl 17.00-18.00 På Lilla scen
Prova på flamenco under ledning av Sofia Castro. Alla är välkomna, men det är begränsat antal platser och biljett krävs. Biljett går endast att köpa i samband med någon av föreställningarna under Flamencoveckan (Israel Galván eller Sofia Castro) Pris: 20 kr.

Mer information