Galakonsert med flamenco och spanskt program i Uppsala Gittar Festival

13 okt. kl 19.30 Uppsala Konsert&Kongress.
Specialerbjudande till Galakonsert med flamenco och spanskt program i Uppsala 13 oktober
Spanska Ambassaden/ Instituto Cervantes/ Casa de la Region de Murcia en Suecia i samarbete med Uppsala Internationella gitarrfestival nöjet att erbjuda dig er ett antal biljetter till rabatterad pris ( 20%).
Välkomna till en gnistrande galakonsert där flamencons spanska hetta möter skandinavisk virtuositet. Ett möte mellan Spanien och Sverige i form av Carlos Piñanas symfoniska flamenco, den briljanta flamencogitarristen Mercedes Lujan och svenske Göran Söllscher, en av världens mest framstående klassiska gitarrister som framför Joaquin Rodrigos berömda verk Fantasia para un Gentihombre. Medverkande: Göran Söllscher, Carlos Piñana, Mercedes Lujan, och stråkarna ur Region Murcias Symfoniorkester. Dirigent, Cesar Alvarez. Sång, Agustin Garnes. Dans Matilde Rubio. Trummor Miguel Angel Orengo. Svenska blåsarmusiker Läs Mer: https://bit.ly/2w77UhY
Klicka på denna länk för att boka dina rabatterade biljetter: https://bit.ly/2xJjT5a

Flamencoworkshop Söndag 14 oktober
Ta del av en inspirerande flamenco workshop med mästaren Carlos Piñana och Mercedes Lujan!
Boka här: https://bit.ly/2RldaHQFlamencoworkshop Söndag 14 oktober

Carlos Piñana
Murcia i sydöstra Spanien gränsar till Andalusien. Därifrån kommer kvällens spanska artister som lyser upp oktoberkvällen i Uppsala Konsert & Kongress. Flamencovirtuosen och kompositören Carlos Piñana är uppvuxen i en familj som i generationer förvaltat och utvecklat flamencotraditionen. Han är dessutom utbildad i klassiskt gitarrspel vid konservatoriet i Cartagena. Med sitt unika konsertprojekt Flamenco Symphony –Rubato förenar han flamencons passion med symfoniorkesterns kraft och energi. Förutom sin verksamhet som solist och kompositör är han professor i flamencospel vid musikkonservatoriet i Murcia och konstnärlig ledare för Murcia International Guitar Festival.

Göran Söllscher
Vi får också uppleva Göran Söllscher i Fantasía para un gentilhombre, Fantasi för en gentleman, en gitarrkonsert av Joaquín Rodrigo, som för de flesta är känd för sin Concierto de Aranjuez. Men i sin underbara Fantasi för en gentleman gestaltar han en gentlemans stolthet och förfining, samtidigt som han blickar tillbaka mot hovmusik och renässans. Konserten framförs tillsammans med hela stråksektionen från Murcia symfoniorkester och svenska blåsare.

För tredje gången under Uppsala Internationella Gitarrfestivals femtonåriga historia välkomnar vi Göran Söllscher som bland mycket annat hyllats av den internationella musikpressen för sina inspelningar på Deutsche Grammophon. Han har också mottagit den kungliga medaljen Litteris et Artibus som delas ut för framstående konstnärliga insatser inom musik, scenisk framställning och litteratur.

Mercedes Lujan
Vi möter också den unga flamencolöftet Mercedes Lujan, som även hon kommer från en familj med starka musikaliska rötter i flamencon. Som barn följde hon med sin mamma, flamencosångaren Rosa Maria Lujan, på turnéer runt hela Spanien och hennes farfar var en framstående flamencogitarrist. Mercedes Lujan har de senaste åren uppmärksammats vid en rad flamencofestivaler, som Festival Flamenco Ciudad del Sol de Lorca, Festival Flamenco Los Pájaros i Murcia och Festival Internacional Cante Flamenco de Lo Ferro Cartagena.

Spanien – Sverige. Uppsala – Murcia. Upplev en galakväll i Uppsala med flamencon och den spanska musiken i fokus

Konserten i samarbete med
Region Murcia, Spanska Ambassaden, Casa de la Región de Murcia, Flamenco fredag.