FOTOGRAFEN CARLOS ALBA I LANDSKRONA FOTO FESTIVAL

Utställning och föredrag
Dag: 14/09 – 23/09 Tid: 18.30
Plats:Tyghuset, Kavallerigatan 4, Landskrona


Den spanske fotografen Carlos Alba kommer att visa sitt arbete i serien The taste of wind på Landskrona Foto Festival, en av de största fotografiska händelserna i Skandinavien. Carlos Alba vann Landskrona Foto Residency 2017 och bodde och arbetade i staden i två månader. I utställningen kombinerar Alba hans senaste arbete med bilder som han har valt från arkivet på Landskronamuseet. Alba undersöker en viktig fråga, inte bara för Landskrona, utan för hela världen: migrationen. Förändringen som Europa går igenom. Carlos Alba har också blivit inbjuden av festivalen att prata på söndagen 16/9 klockan 11.30 – 12.15 tillsammans med festivalchefen Jenny Nordquist. Han berättar om hans kreativa process och sitt arbete: fokuserar på porträtt av nykomlingar till staden, de som har levt dar länge, och hans erfarenheter i miljön. Du kan följa hans arbete på Instagram på: @carlosalbaphoto.
Mer information

I samarbete med Spaniens ambassad