SAMTAL OCH DOKUMENTÄR OM DEN BASKISKA KULTUREN

Basker instituto cervantes

Dag: 2/10  Tid: 18.30
Plats: Instituto Cervantes, Bryggargatan 12a, Stockholm

 

I januari och februari 1963, spenderade Dan Grenholm och Lennart Olson flera veckor i Baskien där de spelade in Basker och Bonde i Baskerland: två etnografiska kortdokumentärer om den baskiska kulturen och folkloren som visades på Sveriges Television under sommaren samma år.

Under visningen deltar Argibel Euba Ugarte, forskare vid Universidad del País Vasco och författare till boken ”Basker: documentales suecos sobre la cultura vasca en la década de 1960” (Basker: svenska dokumentärer om den baskiska kulturen under 1960-talet) som kommer att presentera dokumentärerna och sedan ge oss en slutreflektion efter visningarna.
Fri entré
Begränsat antal platser: 90