DOKUMENTÄR DANCING BEETHOVEN I FRANSKA FILMFESTIVALEN

dancing-beethoven

19 februari, 10:00, BioRio Filmfrukost, Hornstulls Strand 3, Stockholm


En mästerlig presentation av musik och dans som visar “Béjart Ballets” omarbetning av koreografin av Beethovens nionde symfoni av Maurice Béjart, 1964. Dancing Beethoven ger oss historien om pjäsen, den mångkulturella representationens utmaningar, dansarnas repetitioner av metodiskt och hårt arbete och samarbetet mellan Béjart Ballet, Tokyo Ballet och Israels filharmoniska orkester under ledning av Zubin Mehta. I deras resa får vi beskåda häpnadsväckande resultat i en av de mest framgångsrika och kraftfulla händelser i balett under det tjugoförsta århundradet.

Filmens regissör Arantxa Aguirre kommer själv även att medverka under ”filmfrukosten” och inbjuder till samtal om filmen.

Mer information

I samarbete med Spanska Ambassaden