CERVANTES OCH BILDEN AV MAROCKO

marruecos-en-cervantes

24 november kl 18.30

Instituto Cervantes, Bryggargatan 12, Stockholm


Doktorn Abderrahman El Fathi, som även titulerar sig poet, författare och professor i Spanska Studier vid Tétouans Universitet, kommer att prata om referenser till Nordafrika, Islam och Tétouans fängelsehålor i Cervantes verk. Detta för att ge en annorlunda syn på Cervantes litteratur till minne av 400-årsdagen av hans död som inföll i år.
Efter samtalet kommer nummer 837 av tidningen Ínsula presenteras. Det går under namnet ”Mellan Spanien och Skandinavien. Från Cervantes till Nordic Noir” (fritt översatt), och handlar om skandinavisk litteratur i Spanien, hispanisk kultur i Skandinavien, spansktalande författare i Sverige och skandinaviska författare i Spanien. Presentationen hålls av Juan Antonio Garrido Ardila, tidningens redaktör.

Mer information

I samarbete med Spanska Ambassaden i Sverige