KONFERENS MED VETENSKAPSMANNEN MARIANO BARBACID

Dag: 9/6 Tid:17.00
Plats: Spanska Ambassaden, Djurgårdsv. 21, Stockholm


Möte med Mariano Barbacid och spanska Vetenskaps och försköningsföreningen i Sverige. Mariano Barbacid, en av våra mest framstående forskare, var den förste med att beskriva onkogen- H-Ras – och även den förste med att identifiera en mutation associerad med cancer. Direktör för Nationella Centret för forskning inom onkologisk cancer (CNIO) mellan 1998 och 2011, fortsätter med sin undersökningsgrupp som söker terapeutiska strategier om bukspottkörtels- och lung cancer förmedlad av K-Ras.

Barbacid kommer att tala om sin undersökning och sin erfarenhet om olika centrum och internationella arbetsgrupper.

Viktigt att bekräfta sin medverkan. OSA senast 7 juni emb.estocolmo.cul@maec.es
Samordnad av Spanska Ambassaden