Ceuta och Melilla, Europas sydligaste gränser

Navazo29 augusti, 18:30. Instituto Cervantes, Bryggargatan 12a Stockholm


Spanska Ambassaden i Stockholm i samarbete med Instituto Cervantes anordnar konferensen “Ceuta och Melilla, Europas sydligaste gränser”. Ambassadör Francisco Javier Jiménez-Ugarte kommer att presentera författaren José Luis Navazo, som för närvarande leder det marrockanska digitala mediet “Correo Diplomático”, som grundades 2011.

Navazo kommer att tala om grundandet och utvecklingen av Ceuta och Melilla tills det att de blev en del av Spanien: Ceuta genom det portugisiska arvet och Melilla genom eget grundande. Det marrockanska kravet kommer att behandlas, med fokus på perioder och argument.

Författaren förklarar migrationstrycket som råder, först från Marrocko och sedan från söder om Sahara. Båda städernas kulturella rikedom har en framstående plats i konferensen, såsom ansträngningarna för att skapa ett system för samvaro av fyra religioner (kristendom, islam, judendom och hinduism)

Fri entré
Begränsat inträde 90 pers.

Mer information