ARCOMadrid 2015 börjar idag!

Den 25 februari-1 mars 2015 kommer ARCO att samla det mest representativa av samtidskonst i Spanien och utomlands genom 212 konsthallar. Colombia är årets gästland.

arco madrid

Förra året var Finland hedersgäst på mässan. Det verkar som om det har lämnat ett stort avtryck i Spanien, för i år kommer det att finnas åtta nordiska konsthallar på mässan.

Dessa konsthallar är: Anhava (Helsingfors), Bo Bjerggaard (Köpenhamn), Nicolai Wallner (Köpenhamn) Talk (Helsingfors), Belenius / Nordenhake (Sverige), Galerie Forsblom (Finland), Martin Asbæk Galleri (Danmark) och Nils Stærk (Danmark ). Av dessa åtta konsthallar, kommer 5 av dem att vara på Market Art Fair (17-19 april) i Stockholm.

Två andra konstmässor kommer att hållas i Madrid samtidigt:

Art Madrid (25 februari-1 Mars)

Den 10: onde mässan kommer att omfatta ungefär 50 nationella och internationella konsthallar. Deras fokus ligger på nya konstnärer och historiska avantgarde. One Project innehåller nya platsspecifika verk.

Just Madrid (24 februari-1 mars)

Den 6:e mässan, som också är inriktad på nya konstnärer, omfattar Just Residence projektet. Konstnärer från Latinamerika som bor i olika städer i Spanien kommer att visa deras verk på mässan.

Nu har du inte bara en anledning till att besöka Madrid i mars utan tre!

Spanska Ambassaden är i kontakt med ARCOMadrid och ArteMadrid.

För mer information, tveka inte att kontakta oss.

 

Picture: http://contemporarylynx.co.uk/archives/2666